Sanz ha explicat que els expedients sancionadors podrien pujar al miler perquè se n’estan investigant 600 pisos més. Ha afegit que en el darrer any s’han iniciat 388 expedients de cessament d’activitat, s’han precintat 16 habitatges d’ús turístic i s’ha emès ordre de precintament a 17 més.

En total, el Centre de Recepció de Trucades de l’Ajuntament ha atès més de 3.000 queixes ciutadanes relacionades amb poc més de 2.400 pisos. A partir d’aquestes queixes, s’han obert 226 expedients sancionadors a pisos que, tot i tenir llicència, no han fet cas dels requeriments que els han enviat per resoldre els problemes. Per això, la regidora ha remarcat la utilitat de les queixes veïnals. Sanz ha remarcat que també s’estan revisant les llicències de 400 pisos en les quals no coincideix el titular del permís amb el del propietari del pis.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha afirmat que durant el proper any el govern municipal vol impulsar noves mesures com augmentar el nombre de persones que realitzen les inspeccions ja que actualment en són 69 i “són molt pocs” per dur a terme aquestes tasques. Ha anunciat que volen ser “proactius en la detecció de l’activitat il·legal”, atenedre les demandes i fer una recerca activa per lluitar contra la il·legalitat, com s’ha fet a la Barceloneta.

A més, volen impulsar canvis en la legislació actual i per això ha anunciat la intenció de reunir-se amb el representant del nou govern de la Generalitat i “explorar tota la capacitat normativa de l’Ajuntament” per potenciar les eines inspectores i sancionadores.

En aquest sentit, Janet Sanz ha afirmat que tindran “tolerància zero en l’oferta il·legal d’aquests habitatges i que seran “inflexibles per garantir el descans dels veïns”.