restaurants port olímpic barcelona

La reforma del Port Olímpic de Barcelona arribarà a un dels seus punts àlgids a partir del gener del 2023, amb el tancament dels restaurants del moll de Gregal per transformar-lo completament amb una nova oferta gastronòmica que arribarà coincidint amb els dies previs a la Copa Amèrica de vela el 2024. Actualment hi ha sis restaurants al moll de Gregal, els quals ja compten les hores abans d’abaixar la persiana. Ara bé, n’hi ha quatre que opten a mantenir el seu local després de la reforma.

Es tracta de quatre restaurants emblemàtics del Port Olímpic. D’una banda, el Gremi de Restauració ha confirmat que La Fonda, La Barca del Salamanca i El Cangrejo Loco opten al seu respectiu lot. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Barcelona ja ha posat en marxa un concurs públic per adjudicar els 11 restaurants nous que hi haurà al moll remodelat.

Els guanyadors, abans que acabi el 2022

D’altra banda, betevé ha pogut saber que un altre restaurant que opta a mantenir-s’hi és la Taberna Gallega de Marcos, que també s’ha presentat al concurs. Els guanyadors es coneixeran a finals d’any, però són aquests quatre establiments els que, si no hi ha cap canvi, opten a la continuïtat.

Els dos restaurants que, per ara, cauen de la llista

Per tant, quins són els restaurants que, segur, cauen de la llista? D’acord amb les previsions actuals, el Tocca Ristorante i l’Empire abaixaran la persiana el 8 de gener, últim dia de servei al públic, per, previsiblement, no tornar-la a aixecar mai més en aquest punt del litoral de Barcelona.

Serà, per tant, dos dies després de Reis quan es posarà punt final a una etapa del Port Olímpic que va començar fa més de 30 anys, amb els Jocs Olímpics del 1992. Aleshores, s’iniciarà un temps d’obres que s’allargarà fins a l’estiu del 2024, coincidint amb l’inici de la competició mundial de vela.