La transformació del Port Olímpic arriba als restaurants del moll de Gregal, que tenen els dies comptats: el 8 de gener serà l’últim dia que serviran àpats i després abaixaran la persiana per deixar pas a les obres. L’espai reobrirà l’estiu del 2024, també amb oferta gastronòmica, si bé encara no se sap quins negocis ocuparan els 11 locals. Per tant, aquesta serà la darrera campanya de Nadal dels negocis tal com els hem conegut fins ara.

Per això, el Gremi de Restauració de Barcelona els ha triat com a escenari per presentar l’anunci de Nadal que fan per potenciar el sector durant aquestes festes.

L’oferta gastronòmica es recuperarà el 2024

Els sis locals que actualment hi ha al moll de Gregal són La Fonda del Port Olímpic, La Barca del Salamanca, Tocca Ristorante, La Taberna Gallega de Marcos, Empire i El Cangrejo Loco. A partir del 9 de gener es desmantellaran i començaran 18 mesos d’obres per remodelar tot l’espai.

Si es compleix el calendari, la transformació estarà enllestida a mitjans del 2024, a punt per la celebració de la Copa Amèrica de Vela. L’Ajuntament de Barcelona treballa en el concurs públic per adjudicar els 11 restaurants i tres botigues gurmets que acollirà el futur Balcó Gastronòmic.

Des del Gremi de Restauració subratllen que només alguns dels operadors actuals es presenten per continuar: La Taberna Gallega de Marcos, La Fonda, La Barca i El Cangrejo Loco. Per quest motiu, aquestes festes tenen regust de comiat definitiu per a alguns d’aquests locals i, per d’altres, la nostàlgia es barreja amb la il·lusió d’un projecte nou.

Tenim un sentiment de tristesa per tancar aquest Nadal, però també tenim il·lusió perquè ens presentem al concurs, i esperem reobrir i participar en el projecte nou”
Mario López Pereira del restaurant La Taberna Gallega de Marcos

30 anys d’història al Port Olímpic

La història dels restaurants del moll de Gregal es remunta tres dècades enrere. La seva trajectòria va començar l’any 1992 amb l’obertura de Barcelona al mar amb motiu dels Jocs Olímpics i es tanca ara amb el projecte de remodelació del Port Olímpic.

El Gremi de Restauració ha triat els locals del Port Olímpic i, en concret, El Cangrejo Loco, per presentar el seu espot nadalenc. Es tracta d’un gest d’homenatge a aquest restauradors, però també d’una crida als barcelonins perquè vagin als locals del Port Olímpic durant aquestes festes de Nadal.

A la convocatòria hi han acudit desenes de personalitats de la cultura, la gastronomia i la política. Entre les cares públiques s’ha pogut veure el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; l’exalcalde de Barcelona, Joan Clos; l’exalcalde de Barcelona i candidat a les municipals, Xavier Trias i el director general de Comerç, Jordi Torrades.

Un homenatge als cambrers

Aquest és el tercer any consecutiu que el gremi presenta un anunci per incentivar el consum als restaurants de la ciutat aquestes festes. En aquesta ocasió, l’espot fa un homenatge als cambrers com a personal imprescidible i determinant en l’experiència del client.

El vídeo explica la història d’un sopar de Nadal de tres amigues, que interpreten les actrius Amparo Moreno i Maria Molins. Joan Pera és el cambrer veterà que haurà de sortejar les preguntes de les comensals que volen conèixer al detall els ingredients dels plats. Per fer-ho tindrà l’ajuda d’un altre company, interpretat pel seu fill Roger Pera.