Foto: Mishima

(ACN) El sector de l’oci nocturn ha reivindicat la creació de més llicències d’activitats recreatives musicals a Barcelona. Ho ha fet en una reunió aquest dilluns amb representants de la Regidoria d’Urbanisme en què s’ha avaluat el model d’oci actual de la ciutat.

Fecalon, el Gremi de Discoteques i l’Associació de Sales de Concerts van proposar la creació d’un cens de la ciutat per conèixer el nombre d’activitats d’oci nocturn, com a punt de partida per elaborar un pla de planificació urbanística per als propers anys.

Llicències noves per evitar la pèrdua progressiva de l’oferta

Les patronals de l’oci nocturn denuncien que els plans d’usos dels diferents districtes “no donen resposta al model de lleure” que demana una ciutat com Barcelona. I creuen que “impossibiliten l’obtenció de noves llicències recreatives musicals”. Això, afirmen, provoca “una pèrdua progressiva d’oferta i l’abús de la via pública per part d’usuaris que no tenen on anar”. En aquesta línia, i per evitar botellades i concentracions com les viscudes després del confinament, subratllen la necessitat de disposar d’un oci nocturn “regulat, reglat i inspeccionat”.

Crítiques a la proposta de limitació de soroll nocturn

D’altra banda, els empresaris de l’oci nocturn de la zona de Tuset han carregat contra la proposta d’incorporar nivells de soroll en horari nocturn. Consideren que s’estan dictant normes reglamentàries en matèria sancionadora que “no donen resposta al problema” i que l’únic que pretenen és “estigmatitzar i culpabilitzar els locals”. També avisen que s’acabarà provocant “el tancament d’establiments, cosa que augmentarà els problemes veïnals i causarà la pèrdua de llocs de treball de molts joves”.