Ara, plenament habilitat per a la seva nova funció, l’establiment torna a obrir les portes al barri Gòtic, i ho fa amb un nou nom: Scruffy Murphy’s. Tot i la remodelació, la històrica rebotiga de Pitarra no s’ha vist afectada per les obres, ja que els nous propietaris no tenien permís per enderrocar la paret ni tampoc intenció de no mantenir l’espai, segons van declarar a betevé.

L’espai de la rebotiga de Pitarra és especialment important per a la història barcelonina i catalana perquè és l’espai on el dramaturg Frederic Soler (conegut popularment pel sobrenom de Serafí Pitarra) hi organitzava trobades de personalitats polítiques i culturals del segle XIX.

Abans de l’inici d’aquestes obres, el govern municipal va valorar l’opció de fer una catalogació exprés d’establiment emblemàtic mentre que el Grup Municipal d’ERC va demanar a la Generalitat que l’espai fos declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Dues propostes que no han arribat a bon port.

L’Ateneu Barcelonès recollirà l’arxiu Pitarra

La documentació d’arxiu del Restaurant Pitarra, que inclou primeres edicions, manuscrits, cartes i dibuixos, quedarà a disposició de l’Ateneu Barcelonès, que va anunciar-ne l’acollida un cop es va fer públic el canvi de rumb del local. Aquest arxiu passarà a formar part de la col·lecció patrimonial i del fons teatral de l’entitat, que s’encarregarà de restaurar i digitalitzar els materials per posar-los a disposició dels barcelonins.