Barcelona torna a tenir aspecte prepandèmic: milers de turistes visiten la ciutat aquesta Setmana Santa i tot plegat es nota ja, també, en la venda de “souvenirs”. Els qui treballen a les botigues de records asseguren que les vendes han revifat aquests darrers dies, però que encara no han assolit nivells de fa dos anys. Tot i això, “qualsevol cosa en comparació amb els darrers dos anys és millor”, assegura la Maria Garcia, paradista a la Sagrada Família.

Garcia ha explicat als micròfons de betevé que estan vivint el moment “amb alegria”. “Està bé recuperar una mica el turisme de fa un parell d’anys, la gent té ganes de sortir, viatjar i treure’s la mascareta”, ha dit des de la parada familiar. La seva mare la regenta des de fa més de 30 anys.

Les botigues de record, a la corda fluixa

Les botigues de records, estretament lligades al turisme, en plena pandèmia van alertar en una entrevista al programa ‘bàsics‘ que estaven empeses a la desaparició si no rebien ajudes econòmiques. Concretament, l’Associació de Negocis Turístics de Catalunya (ANTC) va denunciar que al març del 2021 ja n’havien tancat unes 50 a la ciutat, i que la resta “corren el risc de desaparèixer abans de l’estiu”.

En aquest sentit, l’associació va calcular que la manca de turistes per la pandèmia els va fer caure un 90 % la facturació el 2020, en comparació amb l’any anterior. Davant d’aquestes xifres, la majoria de les botigues es van veure obligades a tancar perquè en un dia no facturaven “més de 20 euros”, segons el president de l’entitat, Alok Lahad.

La Sagrada Família recupera el pols

Un dels emblemes de la ciutat, el temple de la Sagrada Família, també està recuperant el pols aquests dies. Una multitud de persones l’estan visitant aquest cap de setmana i, consegüentment, fan vida als entorns del monument. Aquest dissabte, de fet, s’han exhaurit totes les entrades, i a les portes de la basílica alguns treballadors recorden que per al diumenge només queden algunes entrades per la tarda.

Els visitants tant són d’aquí com de fora. Alguns, fins i tot, són habituals que han pogut tornar a la ciutat després de la pandèmia.