(ACN/Redacció) Malestar entre els propietaris de bars amb terrasses a les places de Gràcia que hauran de tancar una hora abans a partir de setembre amb la nova ordenança municipal. “És una vergonya!”, es queixa la Melisa, que té un bar a la plaça de la Vila de Gràcia i està indignada amb la mesura de l’Ajuntament. Després de passar moltes dificultats per la pandèmia, la Melisa veu aquesta restricció com un obstacle per recuperar-se econòmicament.

Tampoc no creu que la mesura serveixi per reduir el soroll a les nits i la veu com una “venjança” de les plataformes veïnals que estan en contra de les terrasses: “És el terrorisme de les plataformes veïnals, que no han vingut ni una sola vegada a parlar”, ha assegurat.

Temen competència deslleial als carrers de l’entorn

Des del bar Sol Soler, el seu encarregat, David, lamenta que la mesura s’apliqui només a les places i denuncia que hi haurà competència deslleial. Alhora, veu amb bons ulls la limitació “si es canvia la mentalitat de la gent per sopar abans”. Com a veí del barri, creu que és una mesura que pot estar bé per reduir el “soroll” malgrat que suposa menys beneficis per als bars.

Restriccions a les terrasses de cinc places de Gràcia

Les noves restriccions les ha anunciat aquest dimarts l’Ajuntament de Barcelona i afecten cinc places de Gràcia. D’abril a octubre, les terrasses de les places del Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Diamant i Revolució hauran de tancar a les 23 h de diumenge a dijous i, a les 0 h, els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. D’octubre a abril, només s’avançarà el tancament a les 0 h els divendres, dissabtes i vigílies de festiu.

Per compensar les conseqüències d’aquesta mesura, les terrasses de les places del Sol, de la Vila i Diamant podran afegir dues taules des de les 20 h fins que tanquin els dies en què es redueixi l’horari i a Revolució, els establiments podran sumar-ne una en tot l’horari d’obertura. Una promesa que la Melisa qualifica de “demagògica” perquè durant la pandèmia ja van demanar més taules i no les van concedir.