Un cambrer del restaurant Salamanca

(ACN/redacció) El Gremi de Restauració de Barcelona demanarà al govern municipal que la votació del Pla d’usos de l’Eixample i del pla vinculat al repartiment a domicili, prevista per a aquest divendres, s’ajorni fins al plenari de febrer. Tot, amb l’objectiu de poder revisar i esmenar les restriccions que es plantegen.

Rebaixar les restriccions a l’Eixample

En el cas del de l’Eixample, ha considerat que “la discussió que s’ha obert en el si de l’executiu ha de servir per enriquir el text definitiu i rebaixar la intensitat de les restriccions”. Ha apuntat que el nivell de regulació “és tan exagerat que impedeix l’arribada de nous operadors”. En principi, el Pla d’usos de l’Eixample preveu un màxim de 1.200 locals nous de restauració i supermercats.

Tot i això, aquest pla ha provocat desacord entre els dos socis de govern: el PSC i BComú xoquen sobre en quins carrers s’ha d’aplicar la normativa de forma més estricta, pocs dies després de presentar conjuntament el pla i aprovar-lo en Comissió de Govern. Això sí, els veïns reclamen que no se suavitzi la regulació.

Revisió del pla d’usos del repartiment a domicili

Alhora el gremi ha afirmat que el pla d’usos del repartiment a domicili també s’ha de revisar perquè, amb independència del que preveu en relació amb les cuines fantasma, “fereix de mort el servei de repartiment a domicili, que la pandèmia ha popularitzat”.

Més temps per fer esmenes

El gremi també considera molt perillós que el govern municipal hagi ignorat totes i cadascuna de les reticències manifestades per l’Autoritat Catalana de la Competència al seu informe. “La norma és feble des del punt de vista tècnic i podria arribar a col·lidir amb els principis de lliure competència i igualtat entre operadors”, ha remarcat. Per això, ha afirmat que “l’ajornament de la votació permetria dur a terme una nova anàlisi amb la consegüent incorporació de les esmenes necessàries“.