El Pla d’usos de l’Eixample continua enrocat i sense acord entre els dos socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona. La normativa s’ha d’aprovar en el ple d’aquest divendres, però ara per ara no hi ha possibilitats que prosperi perquè el PSC hi votarà en contra. Barcelona en Comú s’ha avingut a introduir-hi canvis, però pels socialistes no són suficients. El principal escull està en si la regulació més estricta s’aplica a tot el barri de Sant Antoni o no.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) ha comparegut aquest dimecres per explicar els canvis. La proposta que es portarà al ple elimina de la regulació més estricta els carrers de Roger de Llúria, Bruc i Bailèn, a petició de l’entitat comercial CorEixample. La normativa més dura es manté en carrers pacificats com Enric Granados o l’avinguda de Gaudí, així com als futurs eixos verds de la superilla de l’Eixample (Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona).

Aquesta regulació més estricta a l’hora d’obrir restaurants, discoteques, supermercats petits o botigues de conveniència també es vol aplicar a tot el barri de Sant Antoni. Sanz ha explicat que entitats veïnals i comercials de la zona els han demanat que sigui així i, per això, la tinenta d’alcaldia defensa que la proposta és “la que més s’apropa al consens; és la que ens demana la ciutat”. “Nosaltres ens hem mogut i esperem que tothom sigui responsable”, ha dit.

El debat és Sant Antoni dins o fora, i nosaltres no podem deixar Sant Antoni fora. Seria una temeritat”
Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Urbanisme

El PSC reclama canvis a Sant Antoni

La proposta que ha presentat Janet Sanz tampoc no convenç els seus socis del PSC, que la setmana passada ja van votar en contra del Pla d’usos a la Comissió d’Urbanisme. La tinenta d’alcaldia Laia Bonet ha dit que si s’ha acceptat treure carrers de la regulació més estricta als entorns del carrer de Girona també s’hauria de poder fer a Sant Antoni i que la norma no s’apliqui per igual a tot el barri.

És temerari aplicar als carrers de Sepúlveda i Parlament la mateixa regulació; hi ha marge per negociar”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia

Bonet ha dit que el PSC seguirà assegut a la taula de negociacions i ha instat els seus socis de BComú a no portar el pla d’usos al ple d’aquest divendres. “Portar-lo ara és tombar-lo”, ha apuntat la regidora socialista, que veu marge per negociar i trobar un acord que permeti aprovar la regulació al plenari de febrer. En comissió, la majoria de l’oposició hi va votar en contra i ERC es va guardar el vot fins al ple, però si opta pel sí no serà suficient perquè el pla s’aprovi.