DOMICIANO SANDOVAL, responsable de la Maria Pensionista "Creemos que tenemos derecho a cobrar esa congelación del 1 de enero al 31 de noviembre y estamos convencidos que el Tribunal Constitucional fallará a favor. Lo que pasa es que solo cobrarán los que hayan reclamado. Eso seguramente será así."

A les 11 h del matí s’han citat davant de la seu Provincial de l’Institut de la Seguretat Social, al carrer de Sant Antoni Maria Claret de Barcelona. És la sisena vegada que ho fan, ja que els pensionistes de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona intenten sumar el major nombre de peticions de pensionistes. Reclamen recuperar l’IPC, que va augmentar un 2,9% el 2012, i que el govern central revalori la congelació de les pensions el mateix any.

Aquest matí s’han recollit prop de 80 peticions d’abonament de pensionistes, un pas previ que s’ha de fer abans d’anar per la via judicial. Aquesta campanya de recollida de peticions acabarà el proper 25 de març i, a partir d’aquest moment, els pensionistes podran presentar demandes individuals. Segons el responsable de la Marea Pensionista, Domiciano Sandoval, a Barcelona ja se n’han presentat prop de 6.000.