Són a classe de costura i s'afanyen per tenir enllestits els regals d'aquestes festes. "He hecho unos gorros para regalar, hoy no traigo ninguno, para amigos y tal... Esto que traigo aquí es un chal para una amiga." "Mira aquí el tinc, és una caputxa que el color és preciós, i ja està acabat." Al barri de Gràcia hi ha diversos comerços que organitzen tallers com aquest. Un exemple és el de la botiga iFil que, en aquestes dates, ha vist augmentar la participació dels seus tallers. LAURA FREIRE, encarregada d'Ifil "La mayor parte de los alumnos son regulares durante todo el año, pero en esta época siempre aparecen nuevas personas que quieren hacer algo con sus manos para regalar." Tot i això, la costura i la mitja no són les úniques tècniques per elaborar regals manuals. Un altre exemple és l"'scrapbooking". A la botiga Cromatismes ensenyen com fer postals de Nadal i àlbums de fotografies. NÚRIA SANCLEMENTE, encarregada de Cromatismes "El món de l'"scrap" el que està molt de moda és fer el diari de Nadal, que és com un àlbum de fotos on tu vas posant un recull de les teves fotos des del mes de desembre fins que arriba Nadal." La serigrafia també guanya terreny. Print Workers Barcelona presta les seves instal·lacions a aquells que utilitzen aquesta tècnica per estampar motxilles, samarretes i quadres. "Moltes persones fan el curs per poder després estampar unes bosses per regalar amb els seus productes, amb la seva marca personal o làmines per regalar a algú o a algun familiar." Aquí els alumnes fins i tot acaben fent productes més professionals per vendre'ls en mercats nadalencs.

Hi ha un gran ventall de botigues que organitzen tallers i donen assessorament per fer aquest tipus de regals. Al barri de la Vila de Gràcia hi ha diversos comerços que ofereixen aquests serveis. Un exemple és la botiga Ifil (Torrent de l’Olla, 161) especialitzada en llanes. Laura Freire, l’encarregada, assegura que durant les èpoques nadalenques augmenta el nombre de participants en els tallers de mitja i costura que ofereixen. Cromatisme (Travessera de Gràcia, 114) és una botiga dedicada a l’“scrapbooking”.

Aquí també es fan tallers, i els clients aprenen a fer àlbums de fotografies utilitzant aquesta tècnica. A més, durant les festes, s’ensenya a fer postals personalitzades. Una altra opció és la serigrafia. El comerç Print Workers Barcelona (Quevedo, 28) presta les eines i l’espai necessari per elaborar un quadre, una bossa o una samarreta per regalar. Quan s’acosta el Nadal són més les persones que utilitzen les seves instal·lacions per crear les pròpies peces i vendre-les posteriorment en mercats nadalencs.