Hi ha exposicions de tota mena. La Galeria Esther Montoriol (Diputació, 339) ofereix una varietat de 400 obres molt diverses de 83 artistes diferents. Totes, de petit format per triar i emportar. Amb l’avantatge que exhibeixen peces per menys de 100 euros. Entre els amants de l’art, l’exposició DelicARTessen ja és un clàssic del desembre, una manera d’aconseguir quadres únics per regalar als més estimats.

En canvi, La Plataforma (Pujades, 99) del Poblenou, vol acostar l’art a tot el públic i potenciar la part editorial amb llibres relacionats amb l’art, la fotografia i el disseny gràfic, i una part centrada amb el disseny a través de mobles o joguines. Sense oblidar el que són: una galeria d’art. Així que cada Nadal des que van obrir fa sis anys ofereixen l’exposició col·lectiva que porta per nom “Arte y venda”, en què es pot veure i comprar les obres de 20 artistes contemporanis escollits amb molta cura. Els preus oscil·len entre els 100 i els  5.000 euros.

Però hi ha opcions més econòmiques. L’Hipermerc’ART, situat a la fàbrica Moritz, ofereix obres originals a un preu molt més econòmic del que és habitual. Ja que són obres de petit format i no estan emmarcades, sinó embolicades amb un plàstic i cartó. El que fa que els preus puguin ser molt més econòmics. A l’Hipermerc’ART es poden trobar artistes de referència com Mariscal al costat de novells que comencen a despuntar.  I és que un dels objectius d’aquest mercat és permetre als artistes joves exposar les seves obres per tal de donar-se a conèixer.