(ACN / redacció) El Sindicat de Llogateres reclama que es desbloquegi d’una vegada la llei d’habitatge per poder limitar el preu dels lloguers. L’entitat creu que la pujada de lloguers a Barcelona que s’ha conegut aquest divendres era previsible, perquè afirmen que “no s’ha fet res per evitar-ho”. De fet, assenyalen que l’increment de preus només ha tingut una contenció, la llei catalana per regular els lloguers, que només va estar vigent un any i mig. Alerten també que la situació de moltes famílies ja ha arribat al límit.

“No només segueixen pujant sinó que cada vegada ho fan d’una manera més destacada, i això va ser especialment des que va caure la regulació de preus de lloguers. Aquí tenim una bombolla que en algun moment acabarà petant. I o la fem petar perquè posem uns límits al preu del lloguer i forcem baixades obligatòries i augmentem el parc d’habitatge públic, o petarà per un altra banda perquè la gent deixarà de pagar, perquè no ho podem pagar“, sentencien des del Sindicat de Llogateres.

Ester Capella reclama “no perdre ni un minut més”

La consellera de Territori, Ester Capella, ha reclamat al Govern espanyol no perdre “ni un minut més” per poder regular els lloguers. Ha reaccionat així a la dada sobre el lloguer mitjà a Barcelona, que es dispara prop d’un 10 % fins a un rècord d’1.171,28 euros al mes, mentre que a Catalunya puja fins als 848,39.

“Set mesos després de l’aprovació de la llei d’habitatge, la situació és insostenible”, ha conclòs Capella en un missatge a X, on ha remarcat que el govern de la Generalitat “ha seguit tots els passos per regular els preus” i ha declarat les zones tenses. “Però no podem aplicar la contenció si l’Estat no publica l’índex corresponent”, s’ha queixat, pressionant el Govern espanyol.