Ja portem tres àpats nadalencs però en queden tres més per a moltes famílies, el sopar de la nit de Cap d’Any, el dinar del dia 1 i el de Reis. Ara toca pensar en quin menú acomiadarem l’any i estrenarem el 2024. Els plats estrella dels menús dels barcelonins per a aquesta data segueixen sent el peix i el marisc, precedits d’un bon aperitiu.

Es tracta de productes que no són barats però, segons explica el director del Carrefour Westfield Glòries, José Carrasco, “mantenen els mateixos preus de dies abans”. Possiblement el preu d’aquests aliments s’ha mantingut gràcies a la baixada l’IPC al desembre, que tanca l’any al 3,1 %. La dada suposa una dècima menys que al novembre, quan la inflació va ser del 3,2 %.

Els preus acaben el 2023 amb tendència a la baixa

Els preus, per tant, acaben el 2023 seguint amb la tendència a la baixa, motivada principalment per certa estabilitat en els aliments en comparació amb el desembre del 2022 i una energia més barata que fa un any. Ara bé, alguns productes com l’oli d’oliva s’ha disparat un 50 %, els ous un 8 % i les fruites i verdures prop d’un 7 % durant l’últim any.