"Hem vingut aquí a Barcelona de rebaixes i ha estat molt bé: hem comprat a meitat de preu." "A comprar quatre coses per als nens, una samarreta i uns pantalons." "He aprofitat que és cap de setmana per sortir a fer compres. Però no és avui l'únic dia que hem comprat: ja portem tota la setmana cada dia una miqueta. O sigui, més o menys com altres anys."

Ha estat el setè dia d’aquesta campanya de rebaixes i els comerços han obert portes esperant concretar les bones perspectives de vendes. La Confederació de Comerç de Catalunya calcula que, fins al final de la campanya, es facturaran 725 milions d’euros i que a la cituat de Barcelona se superaran els 350 milions. Com a mínim aquest diumenge, les previsions s’han acomplert i els comerços que han obert s’han omplert de gent al llarg de tot el dia. Molts en sortien amb bosses, així que sembla que efectivament han comprat.

Ja és habitual que el primer diumenge de rebaixes les botigues obrin, però des d’avui i fins al 15 de setembre els comerços de les zones turístiques de la ciutat podran obrir tots els diumenges amb un horari reduït, de 10 a 18 h. Aquest nou horari comercial es va aprovar al ple municipal i se suma als quatre diumenges que ja havia ampliat l’Ajuntament coincidint amb les dates en què arribaven més turistes a la ciutat (fira Alimentaria, creueristes i Pride).

Les vendes durant aquests diumenges especials no han estat les esperades i els comerciants ja comencen a reclamar que se’n revisi el calendari, massa forçat per les pressions del sector turístic. En canvi, aquest diumenge de rebaixes sembla que les vendes sí que assoliran les expectatives.