Guillermina Baeza s’ha inspirat en el París de Picasso, Hemingway o Dalí per crear els seus banyadors i biquinis per a l’estiu de 2015. La marca espanyola -que l’any vinent serà de fabricació totalment catalana, segons s’ha dit avui- ha presentat a la 080 una col·lecció molt artesanal, amb delicades incrustacions de ganxet i fils daurats o argentats, teixits de jacquard o els estampats florals propis d’aquella època. Tampoc no hi han faltat peces de colors rosa, gris o blau marí amb clapes negres o blanques, o bé quadres de diferents mides. L’estètica és retro, però els banyadors són d’allò més seductors, amb escots i obertures àmplies que juguen a seduir alhora amb les armes del segle XX i les del XXI.

Abans de la moda femenina, han desfilat els homes. Punto Blanco ha obert avui la passarel·la amb una col·lecció més esportiva que mai que vol mirar al futur sense deixar enrere les arrels. Les seves peces mantenen els acabats metal·litzats i els colors energètics, però amb més varietat que en temporades anteriors. Hi contrasta el clàssic amb el modern, però sobretot en els banyadors hi ha qui hi veu també una imatge pròpia dels anys 70.

També ha desfilat avui la firma de roba esportiva i esperit anglès Slazenger, que ha presentat una col·lecció de caràcter urbà i inspirada en el tennis dels anys 70, però amb dissenys actualitzats.