Un bon retró de moto... I una estètica molt lligada a la marca. Mocadors, armilles de pell o cadenes. Són algunes claus per entendre aquest univers sobre dues rodes. JUANJO MARTÍNEZ "Portar una harley et dóna sensacions que potser no et dóna una altra moto. Es porta a la sang i, en definitiva, és un sentiment de llibertat." Alguns se senten el xèrif per un dia i d'altres ho intenten tot i tenir dificultats per arribar al manillar. El Barcelona Harley Days acull exposicions amb els últims models i també la possibilitat de provar-los. A més, hi ha programades rutes guiades per diferents indrets de Catalunya. PATRÍCIA ÁLVAREZ Per als qui no tinguin carnet per conduir aquestes motocicletes hi ha simuladors com aquest que permet experimentar la sensació de conduir una Harley-Davidson. JOSEP GRAÑÓ, director general de Harley-Davidson Espanya "Esperamos contar con más de 20.000 motos procedentes de todo el mundo. Y más de un millón de vistantes. Barcelona es una ciudad muy ligada a la industria de la moto y también con muchas personas amantes de la moto. Si hay una ciudad en el mundo que tiene que acoger este evento esa es Barcelona." El plat fort arrencarà diumenge amb la tradicional desfilada pels carrers de la ciutat, en què s'espera que participin 12.000 motos. De moment, alguns escalfen motors i d'altres aparquen la llegenda.

El Barcelona Harley Days va dirigida, evidentment, als propietaris d’aquest tipus de motos, als aficionats a les dues rodes i a tots aquells que comparteixin l’esperit que hi ha associat. Els organitzadors d’aquest fira preveuen una assistència de més d’un milió de visitants i la participació de més de 20.000 motos procedents de tot el món durant els tres dies del saló.

Activitats per als aficionats a les motos

Com a novetats d’enguany, destaca l’StreetTM 750 Tour, un camió ubicat a la plaça de l’Univers dedicat al nou model de Harley-Davidson StreetTM 750,  que els assistents podran provar de manera gratuïta. La fira també ofereix la possibilitat de muntar en una desena més de motocicletes. Ara bé, caldrà tenir el permís de conduir A, portar casc i roba adequada per “cavalcar” en una d’aquestes joies de carretera.

Dirigides a propietaris de Harley, hi ha programades sis rutes guiades per Catalunya. Es tracta de sortides en grup d’unes 20 motos per fer itineraris d’unes quatre hores ja sigui pel Montseny, Sitges-Garraf o Tossa – Costa Brava.

So de motors pels carrers de Barcelona

Però, sens dubte, l’esdeveniment més esperat serà la desfilada de motos i banderes que farà vibrar la ciutat amb el so de centenars de Harley circulant pels carrers més emblemàtics. Amb un recorregut de 13 km, la desfilada arrencarà diumenge a les 11 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i passarà per la Gran Via, el passeig de Sant Joan o a tocar de Colom. Es preveu una participació de 12.000 motos.