El títol de via comercial més cara canvia de mans. Si fins ara eren el passeig de Gràcia o l’avinguda del Portal de l’Àngel, un estudi de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona assenyala que els lloguers més cars es paguen ara a la Rambla. Entre el 2015 i el 2018 el preu del metre quadrat en aquesta via ha augmentat un 170 %. Els experts creuen que operacions comercials com la nova botiga del Barça o les que ha fet el gegant Inditex als entorns de Catalunya expliquen aquest increment dels preus. Mentre que al passeig de Gràcia el preu mitjà mensual que es paga per un local comercial és de 6.900 euros, a la Rambla el preu s’eleva fins als 13.800 € de mitjana. Al conjunt de la ciutat el preu és d’uns 2.000.

És la primera vegada que la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona analitza en un informe l’evolució del mercat de lloguers de locals comercials a la ciutat. L’autor de l’estudi, l’economista Agustí Jover, no dubta a afirmar que “la Rambla és un punt i a part que no té res a veure amb la resta de la ciutat ni amb cap altre eix”.

Segons Jover, comptant la Rambla, hi ha cinc eixos comercials que estan per sobre de la mitjana en matèria de lloguers comercials: la Rambla, on entre el 2015 i el 2018 ha augmentat el preu del metre quadrat un 170 %; Barna Centre, amb una caiguda de preus del 50 %; la rambla de Catalunya, on els preus han baixat un 8 %; Gran de Gràcia, amb una caiguda del 3 %; i el passeig de Gràcia, on els lloguers comercials han augmentat un 34 % en el període analitzat.

Els eixos on s’han signat més contractes de lloguer nous són Sant Gervasi, Sant Antoni Comerç i el Raval. En canvi a la Rambla en els tres anys en què s’ha fet l’estudi s’han signat només 66 contractes de lloguer.