L’Aula Ambiental de les Corts té en préstec tres motxilles que contenen activitats per fer en família. Es lloguen de manera gratuïta i per dues setmanes, i a dins hi ha tot el material i les instruccions necessàries per fer les activitats. N’hi ha tres: una d’experiments per a nens i nenes, una altra per fer paper reciclat i una tercera que proposa activitats per fer amb plantes. 

Un projecte sostenible

La idea de les motxilles neix de l’Aula Ambiental on, des de fa temps, ja es fomenta que els usuaris facin, per exemple, paper reciclat. Segons explica l’encarregada de l’Aula, Raquel García, a poc a poc la idea va anar madurant i es va pensar a posar tot el material necessari dins una motxilla per tal que els usuaris se la poguessin emportar a casa seva.

Després, van pensar a fer-ne dues més. A la motxilla Petits Científics s’anima els nens i nenes a fer sabons i colònies i, fins i tot, una espelma de lava. En canvi ―continua García― a la motxilla El Verd a Casa es proposa a les famílies que plantin maduixeres o facin una planta amb un imant per penjar a la nevera“. A la motxilla es pot trobar tot el material necessari per fer les activitats i s’intenta que pràcticament tots els utensilis siguin reciclables”, assegura Raquel García.

Una activitat per fer en família

Les motxilles es lloguen per dues setmanes i són totalment gratuïtes. Segons García, amb aquestes es vol fomentar el joc en família, ja que les propostes les poden fer els nens i nenes, però sempre acompanyats. A més, diu que ara que venen les vacances de Nadal, és un bon moment perquè se les enduguin i passin una tarda en família.

L’Aula Ambiental de les Corts té diversos projectes en marxa, el més conegut és l’hort, que està situat al terrat del Centre Cívic Can Deu i on es fan activitats amb veïns i amb entitats del barri.