L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut el tancament de la planta de Nissan a la Zona Franca com una “molt mala notícia” i ha demanat a l’empresa que rectifiqui i es quedi a Barcelona. “No ens resignem a aquesta decisió”, ha remarcat l’alcaldessa, que considera que el sector automobilístic té futur a la ciutat per consolidar Barcelona com a “capital de mobilitat sostenible”. Considera que la decisió de la direcció de Nissan és “un error” i li demana “responsabilitat” amb la plantilla i també amb l’àrea metropolitana.

El govern municipal alerta que el tancament de la planta serà un procés “llarg, dolorós i molt costós per a la companyia”. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha dit que la decisió li pot sortir “molt cara a la companyia”, xifrant en mil milions d’euros els diners que l’empresa podria perdre pel tancament. El regidor socialista també ha lamentat que els treballadors s’han sentit “enganyats” perquè la direcció de l’empresa va donar-los “esperances i confiances” sobre el futur de la planta.

L’Ajuntament de Barcelona es reunirà aquest mateix dijous amb representants de la direcció de Nissan. “Les administracions públiques estem absolutament unides, que ningú no en tingui cap dubte”, ha dit Colau, després que el govern català i l’espanyol també hagin lamentat la decisió de Nissan.

La majoria de l’oposició culpa Colau del tancament

L’oposició a l’Ajuntament s’ha posat al costat dels treballadors i la majoria dels grups han assenyalat l’alcaldessa Colau com a una de les responsables del tancament de la planta de Nissan. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, creu que “el millor suport serà treballar per un model d’indústria automobilística sostenible” basat en la mobilitat menys contaminant. Per altra banda, Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, afirma que la marxa de Nissan és “de les pitjors notícies” que es podia rebre després de la crisi sanitària i ha lamentat les “declaracions imprudents” d’Ada Colau sobre el vehicle privat.

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, culpa tant Colau com el govern català per la “manca d’incentius” per atreure la indústria. Josep Bou (PP) s’ha mostrat “devastat” per la notícia i creu que Ajuntament, Generalitat i Estat “van poder fer més” perquè Nissan romangués a la Zona Franca. Manuel Valls (BCN Canvi) també lamenta les declaracions “populistes” de Colau que han provocat un “drama econòmic i humà”.