Els treballadors han entrat cap al migdia a la botiga de Movistar de la plaça de Catalunya, la de l’edifici de Telefónica que acull el Mobile World Centre. Han dit que no en sortirien fins que els rebés directament un responsable de Telefónica per poder començar a negociar directament amb l’empresa que es troba a l’inici de la cadena de subcontractacions que pateixen.

Durant tota la tarda, la botiga ha estat oberta, amb els treballadors que hi havin entrat amb pancartes ocupant-ne alguns espais. L’hora límit per marxar-ne sense arriscar-se a un desallotjament forçós era les 21.30 h. A aquesta hora tanca les portes habitualment la botiga. Al vespre s’han accelerat els contactes amb l’empresa per intentar acabar amb l’ocupació i aconseguir l’objectiu. Finalment, un representant de la companyia s’ha compromès a reunir-se amb ells dilluns a les 20 h i els treballadors han accedit a marxar avui del local.

Els sindicats CCOO i UGT han signat els darrers dies un acord amb les empreses instal·ladores subcontractades per Movistar a Catalunya i s’han desmarcat de la vaga iniciada el mes passat, però la CGT i diversos treballadors d’aquest col·lectiu no el donen per bo i continuen endavant amb les protestes. Dijous passat es van manifestar pel centre de la ciutat i van acabar a les portes de les seus dels dos sindicats majoritaris.

Aquest dissabte, els treballadors que han ocupat la botiga de Movistar han rebut el suport de l’alcaldable de la CUP, María José Lecha. Aquesta formació s’ha manifestat amb ells i, de fet, va arrencar la campanya electoral penjant cartells als vidres d’aquesta botiga. També ha acudit a donar suport als treballadors l’advocat Jaume Asens, número 4 de la candidatura de Barcelona en Comú.

Els instal·ladors de Movistar van iniciar una vaga indefinida el passat mes d’abril per denunciar que la companyia els subcontracta a través de moltes empreses o com a falsos autònoms. Els paga uns 700 euros bruts, que -diuen- es converteixen en uns 200 o 300 euros de benefici net després de pagar la benzina i altres despeses associades a la seva feina d’instal·ladors o tècnics d’avaries.