La CGT manté la vaga indefinida de tècnics subcontractats per Telefónica-Movistar que van iniciar a principis d’abril després que CCOO i UGT hagin arribat a un acord amb les empreses subcontractades i hagin desconvocat la vaga. La CGT qualifica aquest acord de “miserable” i adverteix que els treballadors demanen poder posar fi a la precarietat laboral. “És un insult que les direccions dels sindicats pactin amb les patronals i Telefónica a l’esquena dels que fa més de 30 dies que estan en vaga”, ha criticat la CGT.

Els tècnics de les empreses subcontractades per la multinacional han donat suport majoritari al principi d’acord, amb una validació en àmbit estatal per sobre de 90%, mentre que a Catalunya aquest suport s’ha situat al 59%, en les diferents assemblees realitzades dimarts als centres de treball. Els sindicats de CCOO i la UGT han valorat “molt positivament” aquests resultats, que són “la constatació de la implicació dels treballadors en el conflicte i que serveixen per desbloquejar una situació que s’havia tornat insostenible”.

La vaga, que es va iniciar a principis del mes d’abril, venia motivada per la denúncia dels treballadors que Movistar subcontractava falsos autònoms i els pagava uns 700 euros bruts, que es queden, diuen, en uns 200 o 300 euros nets després de pagar benzina i la resta de despeses. Asseguraven que la companyia telefònica no els reconeix com a treballadors seus, tot i dur el seu logo a l’uniforme.