"Demanem, primer de tot, que s'acabi l'esclavitud. Tenim companys fixes de plantilla i autònoms, que són els que més pateixen la situació. Cobren sous de misèria, 700 euros al mes bruts, posant els seus vehicles, la benzina." "La nostra intenció és denunciar la precarietat i, sobretot, l'atur juvenil, que compta amb uns alts índex als Països Catalans." "És necessària una vaga general, no només d'un dia, perquè aquestes no serveixen de res, sinó de més d'un."

A més d’un centenar de treballadors de Telefónica Movistar –en vaga indefinida des del 7 d’abril-, en la mobilització hi participen membres de col·lectius com la CUP, el Procés Constituent, els sindicats CGT i COS (Coordinadora Sindical Obrera) o l’organització juvenil Arran.

Els treballadors de les empreses subcontractades per Telefónica Movistar han criticat “l’esclavitud” laboral a la qual estan sotmesos alguns companys de plantilla, que cobren “sous de misèria de 700 euros bruts al mes” quan, a més, han d’utilitzar els seus vehicles i pagar ells la benzina. Des de l’organització juvenil Arran, Júlia Ojeda ha denunciat la “precarietat i, sobretot, l’atur juvenil, que té uns alts índexs als Països Catalans”.

Els col·lectius de l’esquerra anticapitalista s’han manifestat amb la mirada posada en la vaga general del proper octubre, una acció encara en procés embrionari que té la intenció de denunciar la precarització del mercat laboral. Segons Oriol Pintos, membre de la COS, “és necessària una vaga general no només d’un dia, perquè aquestes no serveixen de res, sinó de més d’un.”

Al seu pas pel carrer de Roger de Llúria, abans d’arribar a l’avinguda Diagonal, alguns manifestants han trencat vidres d’alguns aparadors. Els incidents han estat aïllats i han afectat l’establiment Finques Llúria, la companyia d’assegurances Nationale Nederlanden i una oficina bancària. Al carrer de Girona, a prop de la parada de metro de Verdaguer, els Mossos d’Esquadra han fet alguna indentificació.

La marxa ha finalitzat als jardinets de Gràcia, des d’on els manifestants han aixecat cartells amb el lema “Caminant cap a la vaga general”.

Els desperfectes a entitats bancàries encara es poden observar l’endemà de la manifestació.