La campanya dels panellets cada cop comença abans i es perllonga fins a mitjan novembre. “Aquest any estem fent a màxima producció el panellet de moscatell. És una fórmula fàcil perquè es barregen el licor de moscatell amb el mateix panellet. I vam coincidir que realment té força gust de moscatell”, ha explicat Toni Roig, responsable de la pastisseria La Colmena.

Una altra de les claus de l’estabilització de les vendes és el preu, que s’ha mantingut entre els 45 i 55 euros el quilo, i l’ampliació del període de producció de panellets. Segons explica el professor de l’escola de pastisseria Baltassar Bassot, la campanya comença unes dues setmanes abans de Tots Sants i s’allarga fins ben entrat el novembre: “Abans era només un o dos dies abans i ara la campanya comença entre 12-15 dies abans i és clar les vendes també augmenten una mica d’aquesta manera. Aquest any s’ha notat més, l’any passat ja hi havia tendència a fer-ho i jo crec que continuarà d’aquesta manera”. En alguns casos, com a La Colmena, l’elaboració de panellets dura els 365 dies de l’any, per la gran presència de turistes.

La data assenyalada de Tots Sants crida els barcelonins a menjar panellets, malgrat que la crisi hagi afectat moltes butxaques. Aquest any, s’espera que a la ciutat es prenguin fins a 250.000 quilos de panellets.