La proposició de CiU ha rebut el suport de C’s, ERC i PP. La CUP s’ha abstingut i els dos partits de govern (BComú i PSC) hi han votat en contra. “Aquest ple li diu que no pot seguir així”, ha etzibat Forn a Colau. El portaveu de CiU ha dit que estan disposats a treballar per “una majoria àmplia que sigui alternativa a aquest govern”. Per fer-la, CiU hauria de posar d’acord a C’s, ERC i PP. El mateix exalcalde Xavier Trias, però, va reconèixer l’any passat la dificultat de tirar endavant aquesta aliança i va qualificar de “cruel” l’aritmètica municipal.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha entomat el repte que ha plantejat Forn i ha dit que està disposat a “parlar amb tothom”. “Nosaltres estem pel canvi a Barcelona, amb lleialtat i reciprocitat pel que fa al país i les seves institucions”, ha dit Bosch. Unes paraules amb què ha insinuat una possible aliança CiU-ERC com la que hi ha a la Generalitat.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha reaccionat a l’anunci de Forn en un prec que li ha fet Trias al ple per reclamar una consulta el 2017 per l’adhesió de Barcelona a l’AMI. “Entenc que en aquestes converses que faran amb C’s i PP plantejaran la possibilitat d’aquesta consulta”, ha dit Colau, que ha reiterat que l’any que ve es vol tenir un nou reglament de participació per “fer bé” les consultes ciutadanes.

En el debat previ a l’anunci de Forn, la líder municipal de C’s, Carina Mejías, ha dit que el govern té “un problema de contingut i d’actitud”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz  ha dit que l’alcaldessa “no governa, només gesticula”. María José Lecha (CUP) s’ha desmarcat de la proposició de CiU, tot i que ha admès que el govern de BComú i PSC “estan aïllats”.