La instal·lació estarà ubicada al recinte firal de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat entre el 27 novembre i el 10 de gener i es continuarà anomenant Bargelona. Aquest és el nom amb què la va registrar AP Productions, l’empresa d’organització d’esdeveniments impulsora de la pista de gel.

El seu gerent, Antonio Peral, ha assegurat que des del nou govern municipal la pista “no es volia, no hi havia cap altra solució possible”, i que “donades les circumstàncies” s’han vist obligats a buscar alternatives. Peral reconeix que l’Hospitalet els “ha tractat espectacularment bé” i els ha donat facilitats per tirar endavant el projecte. Per això afegeix que “tota la il·lusió que havíem posat a la plaça de Catalunya ara l’hem de posar” a la nova ubicació. El trasllat permetrà reduir el cost de l’estructura, que passarà dels 700.000 € als 450.000, ja que no caldrà instal·lar una carpa ni anivellar el sòl.

Per Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, l’interès de l’Hospitalet en la pista de gel demostra que el projecte era “bo” i per això “quan ha pogut se l’ha fet seu”. Aquesta entitat, que va gestionar i buscar finançament per al projecte durant els quatre anys que ha estat a Barcelona, defensa que la pista no suposava cap cost per a l’Ajuntament i era una eina útil per incentivar les vendes. De fet, Gasca creu que “es possible” que compradors de fora de Barcelona que venien atrets per la pista de gel, deixin de fer-ho.

D’altra banda, Gasca ha volgut recordar que la pista de gel “també és una creació de llocs de treball” que “és el que tots volem”. Antonio Peral també s’ha referit a la “responsablitat que tenim” cap als entorn de 200 treballadors que participen en el muntatge, funcionament i desmuntatge de la pista de gel.

De totes maneres, Gasca afirma que ara no és moment de “llepar les ferides” sinó de “mirar endavant i fer coses interessants”. En aquest sentit creu que l’objectiu és consolidar campanyes de descomptes com “Avui comença el Nadal” per aconseguir que el comerç de Barcelona sigui cada vegada més “fort i atractiu”.