Segons ha informat l’agència Efe, el multimilionari americà Warren Buffet s’ha mostrat interessat a comprar, per 150 milions d’euros, la Torre Glòries. L‘oferta, diuen les mateixes fonts, es formalitzarà els propers dies a través de Proto Group, l’empresa associada de Buffet a Barcelona. Però l’emblemàtic edifici, que va albergar la seu d’Aigües de Barcelona, i que és actualment propietat de la societat d’inversió immobiliària Merlin Properties, “no està en venda”. Ho ha assegurat la pròpia Merlin a betevé: “És un dels nostres principals actius”. La companyia recorda, a més, que “l’acabem de reformar”.

Merlin nega que hagi rebut cap oferta de compra, com ha circulat en diversos mitjans. De fet, i segons ha avançat el diari ‘La Vanguardia’, al darrere d’aquest anunci hi ha l’empresari Alessandro Proto, màxim directiu de Proto Group. El diari explica que aquesta operació seria la primera que l’executiu fa al mercat immobiliari espanyol. I que l’empresari en qüestió té fama de polèmic perquè anuncia operacions immobiliàries i fins i tot relacions sentimentals amb personatges coneguts, que finalment es desmenteixen.

L’empresa d’inversions nord-americana Berkshire Hathaway, que forma part del conglomerat del multimilionari Warren Buffet, té més de 1.300 oficines als Estats Units i vendes superiors als 100.000 milions de dòlars. Fa dos anys va iniciar l’expansió internacional, principalment a Llatinoamèrica i Europa.

La Torre Glòries, obra de l’arquitecte Jean Nouvel, va ser fins al 2015 va ser la seu d’Aigües de Barcelona, per això es coneixia també com la Torre Agbar. L’aleshores propietari, Emin Capital, volia ubicar-hi un hotel de luxe, però finalment va llançar la tovallola i ara és propietat de Merlin Properties. L’edifici va aspirar a ser la seu de l’Agència Europea de Medicaments, però la candidatura barcelonina va quedar descartada el novembre del 2017.

El maig del 2018, es va fer públic que Facebook s’instal·laria a la Torre Glòries per engegar un projecte que filtrarà les “fake news” o notícies falses de la xarxa social i n’esborrarà els continguts nocius per als usuaris.