aturada produccio làctia vaga transportistes
Foto: ACN

(ACN/redacció) La indústria làctia aturarà l’activitat per la vaga de transportistes a partir d’aquest dijous. Així ho ha anunciat la Federació Nacional d’Indústries Làcties (Fenil) en un comunicat, en el qual indica que la patronal es veu empesa a aquesta decisió perquè arran de l’aturada dels darrers tres dies s’ha “interromput” el subministrament dels elements necessaris per elaborar els productes i el trasllat del producte acabat a les cadenes de distribució.

La patronal aplega el 91 % de les empreses làcties

Fenil, que aplega el 91 % de les empreses làcties d’Espanya, alerta que l’aturada suposa suspendre la recollida de la llet a les explotacions ramaderes a partir de dijous i “posa en risc” l’abastiment de productes “bàsics” per a l’alimentació. La patronal considera que aquest “panorama” és el resultat del “desemparament i la impotència” dels transportistes davant l’actuació dels “mal anomenats piquets” que han “bloquejat la seva activitat”.

Mercabarna ja nota l’impacte de la vaga de transportistes

L’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) ha avisat aquest dimecres que el mercat ja nota els efectes de la vaga de transportistes, que va començar dilluns. Segons ha explicat ja falten alguns productes frescos com ara albergínies, pebrots, carabassons o maduixots. Tot i això, es descarta, per ara, que la vaga pugui provocar un desabastiment generalitzat al mercat majorista.