Els pescadors de Barcelona es manifesten aquest dimarts contra l’eliminació de la pesca d’arrossegament a totes les zones marines protegides de cara al 2030. Es tracta d’una protesta convocada per Comissions Obreres contra el pla Sinkevicius, un projecte de la Comissió Europea per a la protecció dels ecosistemes marins que inclou la prohibició d’aquest tipus de pesca. Una trentena de pescadors han fet una marxa cap al Parlament de Catalunya per alertar que la norma posa en perill aquest tipus d’art de pesca.

Augment de preus i d’emissions de CO₂

Segons el sindicat, l’aplicació d’aquest pla repercutirà en una major generació de CO₂, ja que els pescadors hauran d’allunyar-se molt més de les àrees protegides, cremant més combustible i augmentant les emissions. Aquesta despesa tindrà com a conseqüència un augment de preus.

Un art que es fa a petita escala

Pels pescadors convocants de la concentració, la pesca d’arrossegament al Mediterrani espanyol és un art que s’efectua a petita escala en tota la seva metodologia. Creuen que aquesta normativa, que vol acabar amb la pesca d’arrossegament de grans vaixells, repercutirà en la quantitat de peix fresc local que hi haurà a Barcelona. Demanen més esforços per innovar en aquesta pràctica, però es mostren totalment en contra de la seva eliminació.