Pàrquings complets al centre de Barcelona, aglomeracions i congestions de trànsit, de nou. D’aquí a dues setmanes ja és Nadal, i es nota en eixos comercials com el del Portal de l’Àngel. Els barcelonins s’afanyen a fer les compres per a l’ocasió i tot plegat es tradueix en col·lapse al centre, a l’estil prepandèmia. Un nou episodi d’aglomeracions que s’ha vist intensificat per la convocatòria d’una manifestació en contra de la implementació del passaport covid, que també ha transcorregut a prop de la plaça de Catalunya.

Aquest dissabte a la tarda, la imatge és la de centenars de persones amuntegades que tafanegen botigues. D’altres només miren decorats nadalencs. En alguns pàrquings del centre, però, tant el de la Catedral com el de la plaça de Catalunya, han hagut de penjar el cartell de complet. No hi admeten més cotxes, perquè tenen totes les places ocupades. A més, el trànsit no és gens fluid. Ho ha alertat la Guàrdia Urbana a través de les xarxes socials en un missatge en què demana prioritzar l’ús del transport públic.

El taxista atura el taxímetre: 25 euros per una carrera de sis

Alguns conductors han explicat a betevé que per creuar la plaça de Catalunya ho han hagut de fer en tres quarts d’hora, i només per fer-hi mitja volta. Un taxista, de fet, ha confessat que ha hagut d’aturar el taxímetre perquè sinó hauria d’haver cobrat més de 25 euros a la seva clientela per una carrera que, en condicions normals, seria de sis euros.

La mateixa imatge de carrers plens i dificultats per caminar en alguns punts es va viure al centre de Barcelona durant el dilluns passat que era festiu, dia de la Constitució, i en què els comerços estaven oberts.