El centre de Barcelona ha viscut aquest dimarts, dia de pont per la Puríssima, un col·lapse de circulació en alguns carrers, sobretot a l’entorn del districte de Ciutat Vella. Molts ciutadans, alguns vinguts d’altres comarques de Catalunya, han aprofitat aquest 7 de desembre per acostar-se als carrers més comercials de la ciutat i comprar o passejar-s’hi per veure els llums de Nadal. Alguns han optat per moure’s amb vehicle privat i això ha saturat trams de carrers com la via Laietana, el passeig de Gràcia o la ronda de Sant Pere, tot provocant retards en una vintena de línies de bus

La situació d’aquest 7 de desembre ja es va viure el 2020, quan fins i tot la Guàrdia Urbana va haver de regular alguns carrers per garantir la circulació.

circulació complicada centre barcelona pont purissima

A causa de la congestió a la zona cèntrica de la ciutat, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha demanat a la ciutadania que vol moure’s fer-ho en transport públic.

Una vintena de línies de bus pateixen retards

Precisament a causa de les dificultats de circulació, la freqüència de pas de diversos autobusos se n’ha vist afectada. Tal com ha informat TMB, les línies més afectades són la D20, D50, V13, V15, V17, V19, 19, 22, 24, 39, 47, 54, 55, 59, 63, 67 i 120.

Aquest dilluns ja es van produir aglomeracions de persones al centre de Barcelona coincidint amb el pont de la Puríssima. Tot i així, els comerciants asseguren que això no s’ha traduït en moltes vendes. Aquesta entitat assenyala que es tracta, sobretot, de persones que venen de fora de la ciutat per visitar-la i passejar-hi més que per comprar, ja que la majoria de barcelonins han marxat durant el pont.