Hostafrancs té dos nous carrers pacificats. Són els de la Torre d’en Damians i el del Rector Triadó —als trams compresos entre el carrer del Consell de Cent i el de la Creu Coberta— i aquest matí de dissabte alguns veïns ho han celebrat amb una festa al carrer amb jocs infantils, activitats esportives i música. Pensen que la intervenció serveix per millorar l’equilibri entre cotxes i vianants a la ciutat i que farà més segur el dia a dia de la mainada.

De fet, el president de l’Associació de Comerciants de la Creu Coberta, Lluís Llanas, ha fet valer que s’hagin posat al mateix nivell les voreres amb la calçada. Les obres de pacificació han durat quatre mesos i han costat al consistori 650.000 euros. D’aquesta manera, el barri ha guanyat més espai per als vianants, amb la implantació d’una plataforma única a cada carrer. Alhora, s’ha fet el soterrament de les línies de baixa tensió, s’ha millorat la xarxa de clavegueram i s’hi ha col·locat nou mobiliari urbà.

Corregir un greuge històric, pel fet que les voreres es trenquessin i no hi hagués un espai públic destinat a donar suport al comerç proximitat, és una reivindicació veïnal de fa anys”
Janet Sanz, tinenta alcalde Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat

Troben a faltar aparcament per al veïnat

Tot i que en general els veïns amb qui ha pogut parlar betevé aproven la iniciativa, alguns han lamentat que hagin desaparegut places d’aparcament de zona verda i no se’ls hagi donat cap altra alternativa. “Em sembla molt bé perquè dona molta vida al barri, però a això s’hi suma l’espai que han guanyat algunes terrasses i els carrils bici, i ja no tenim on aparcar. Que ens donin solucions. Han tret els aparcaments de zona verda per als residents“, ha lamentat un veí del barri als micròfons de betevé.

Al barri d’Hostafrancs s’hi treballa el programa Superilles des de l’any 2014. Des de fa anys, s’han anat executant diverses obres de pacificació, com ara les reurbanitzacions en plataforma única dels carrers del Forn, d’Ermengarda i de Miquel Bleach, i les reurbanitzacions per a la millora de l’espai urbà de les places de Pérez Moya, d’Herenni i de Joan Pelegrí.