Membres de la PAH han fet volar bombolles de sabó i després les han punxades escenificant que volen la fi de les bombolles immobiliàries en el mercat de lloguer i de venda d’habitatges. Es tracta d’una acció que s’ha fet aquest dimecres a la plaça de Catalunya per demanar als partits que facin polítiques públiques que garanteixin el dret a l’habitatge. Aquesta mateixa protesta s’ha fet de forma simultània a almenys 10 ciutats d’arreu de l’estat.

La PAH fa un seguit de demandes al futur govern

Lucía Delgado, portaveu de la PAH a Barcelona, ha demanat al govern que surti de les eleccions del 10-N un seguit de mesures per afrontar la crisi de l’habitatge:

  • ampliació del parc públic d’habitatge a Barcelona
  • expropiació dels pisos buits dels bancs i de la Sareb
  • moratòria real de tots els desnonaments previstos per a famílies vulnerables
  • aplicació de la dació en pagament i la condonació del deute
  • posar fi als desnonaments oberts

Ocupen l’oficina del BBVA del passeig de Gràcia

Prop d’un centenar de persones de la PAH han ocupat l’oficina del BBVA, al número 25 del passeig de Gràcia per denunciar que aquesta entitat bancària “vulnera els drets de les persones i especula amb l’habitatge”. Diuen des de la PAH que aquest banc és líder en desnonaments, que nega alternatives habitacionals a les famílies desnonades i que ven pisos als fons voltors.

PAH BBVA

Poc després de les 14 h han marxat de l’oficina amb un compromís per escrit del BBVA. L’entitat bancària s’avé a negociar una sortida per a les famílies vulnerables en una reunió amb la plataforma la setmana vinent.

L’acció de la PAH s’ha produït dies abans que s’inauguri el I Congrés de l’Habitatge, que es farà el 16 i 17 de novembre a la Nau Bostik. Les associacions en defensa del dret a l’habitatge s’hi uniran per decidir el futur d’aquest moviment i debatre línies conjuntes d’actuació.