De què parlem quan parlem de violència?

Continuen les mobilitzacions en contra de la sentència del Suprem, amb la campanya electoral del 10-N i la visita del rei Felip VI, que ha generat també protestes i cassolades al carrer. Si bé és cert que fa dies que les accions han baixat d’intensitat, els aldarulls al centre de Barcelona els primers dies després de la sentència han posat damunt la taula el debat de què és violència i què no. Ho és la crema de contenidors o fer barricades? Ho és el tracte policial als manifestants? En parlem amb:

    • Lluís Batlló, advocat penalista i professor de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAB
    • Robert Manrique, víctima de l’atemptat d’Hipercor i assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme
    • Jofre Montoto, expert en terrorisme
    • Adriana Roca, portaveu d’Arran
   •  


   Veïns del Raval ocupen un narcopís

   Membres d’Acció Raval van decidir ocupar aquest dilluns un local ubicat al número 1 del carrer de la Riereta per evitar que hi tornin els narcotraficants. Asseguren que, només 72 hores després que la policia els en desallotgés, els mateixos individus el van tornar a ocupar. Ángel Cordero, d’Acció Raval, ha carregat contra la gestió del tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle:


   Indicis d’un possible desallotjament

   Poques hores després que Ciutadans presentés un recurs davant la Junta Electoral perquè es retiri l’acampada de protesta de la plaça de la Universitat, els estudiants han començat a difondre algunes consignes sobre com actuar, en cas que la policia els vulgui desallotjar. El Biel Cadilla s’hi ha desplaçat per copsar quin ambient s’hi respira:


   Xarxes

   El debat electoral entre els candidats del 10-N, el més destacat del resum de les xarxes socials del Toni Noguera:


   Agenda

   La 12a edició d”El meu primer festival’, a la Filmoteca de Catalunya, les actuacions del circ Hangar i els concerts de Magalí Sare i The New Raemon, entre les activitats més destacades que ens proposa per aquesta setmana la Bea Rodríguez:


   Esports

   El Carles Alcoyent ens explica la prèvia del partit de Champions d’aquest dimarts entre el Barça i l’Slavia de Praga al Camp Nou:


  Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: