LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Fem una crida al veïnat dels diferents barris de Barcelona perquè detecti, col·labori en la detecció dels pisos buits en mans d'entitats financeres, que posi aquestes dades en mans de les associacions de veïns, de la pròpia PAH, i nosaltres transmetrem aquestes dades que anem recopil·lant. " ADA COLAU, portaveu de la PAH "Si l'administració local no actua amb aquesta eina concreta que és la moció, si no actua, recorrerem a la desobediència civil." MERCÈ PIDEMONT, advocada Observatori DESC i membre de la PAH Barcelona "No només tenim esperança sinó que s'està constatant que això ja està funcionant. Avui hem rebut la notícia que a Terrassa, el primer banc ha contestat al requeriment de l'Ajuntament dient que cedeix el pis a la gestió municipal. A més, tenim constància que demà el govern de CiU a l'Ajuntament de Barcelona es reuneix amb les entitats financeres." ALBERT CLARET, vicepresident del Consell de Ciutat i president del CJB "Demanem que hi hagi un compromís i que d'aquí en surti un cens de quin són els habitatges desocupats a Barcelona i que hi hagi una aplicació en conseqüència."

Mig centenar de persones de la PAH s’han concentrat aquest matí davant d’un bloc de pisos buits del Banc Sabadell al Poblenou, al carrer de Pallars, 232-236. Amb aquesta acció, reclamen que la declaració que es discutirà al ple no quedi en paper mullat i que Barcelona l’apliqui sense modificar-ne cap punt. Ada Colau, portaveu de la PAH, ha exigit que la moció “no s’ha d’aprovar simbòlicament”. És per aquest motiu que també volen que l’administració defineixi els mecanismes d’aplicació i seguiment de les sancions als bancs i empreses.

Colau ha explicat que la PAH de Barcelona s’ha reunit amb els diferents grups municipals i tots, a excepció del PP, que encara no s’ha posicionat, han confirmat que hi donen suport.

“Demanem a l’alcalde Trias i als grups municipals que és comprometin a una aplicació íntegra de la mesura, sense versions esbiaixades”, ha declarat Albert Claret, vicepresident del Consell de Ciutat, que és l’òrgan que ha fet arribar la declaració institucional al plenari. Claret també ha mencionat que la mesura no només s’ha d’aplicar als barris amb més problemàtica.

Cadascuna de les reivindicacions les faran arribar a l’alcalde, Xavier Trias,  aquesta tarda en una reunió amb la plataforma. La PAH conjuntament amb la FAVB, el Consell de la Joventut de Barcelona i altres entitats, també exigeixen participar en el seguiment de la moció i que es creï un cens de pisos buits a la ciutat. Per aconseguir-ho, demanen que els barcelonins els ajudin. “Fem una crida al veïnat de Barcelona perquè col·labori amb la detecció d’habitatges en desús perquè és el nostre futur”, ha argumentat Lluís Rabell, president de la FAVB.