La Sala Penal del Tribunal Suprem ha estimat parcialment el recurs interposat per 13 condemnats del cas Hisenda, entre ells el constructor i expresident del Barça Josep Lluís Núñez, a qui ha rebaixat de sis a dos anys i dos mesos la pena de presó. L’alta instància judicial també ha reduït la condemna per a l’exinspector Josep Maria Huguet, de 13 a sis anys i 10 mesos de presó. El TS confirma la participació dels acusats en la trama -destapada fa 21 anys- per afavorir l’estalvi fiscal de determinats empresaris i mostra estranyesa per no haver-se formulat una acusació per delicte de frau fiscal, cosa que obliga a “deixar sense efecte la responsabilitat civil declarada per l’Audiència de Barcelona”.

El tribunal ha tingut en compte com a atenuant les “dilacions indegudes”, que atribueix a la “qüestionable decisió de les instàncies anteriors d’acumular fins a set peces en un únic procediment” i a la “disparatada prolongació de les sessions del judici oral”.

En total, s’ha condemnat cinc inspectors financers i tributaris: Josep María Huguet (sis anys i 10 mesos de presó, i vuitanys d’inhabilitació); Manuel Abella (sis anys i mig de presó, i dos anys de suspensió de feina o càrrec públic); Roger Bergua (dos anys de presó); Álvaro Pernas (dos anys de presó); i Juan José Lucas (54.000 euros de multa). Es condemna també els empresaris Josep Lluís Núñez Clemente i al seu fill, Josep Lluís Núñez i Navarro, a dos anys i dos mesos de presó; Salvador Sánchez Guiu (dos anys i dos mesos de presó);  Juan Antonio Sánchez Carreté (dos mesos d’arrest); Eduardo Bueno (un any i vuit mesos de presó i dos anys de suspensió de feina o càrrec públic); Francisco Colomar (un any i vuit mesos de presó i dos anys de suspensió de feina o càrrec públic), i Mayra Mas  (24.000 euros de multa).