Acaben d'arribar d'Itàlia, són periodistes i s'hi estaran el que queda de setmana per veure el màxim de desfilades. Venen amb reserva, imprescindible en aquest hotel que està a escassos 50 metres de la passarel·la i que aquest dies, en ple hivern, ha penjat el cartell de ple. Models, dissenyadors o estilistes són aquesta setmana la clientela habitual dels restaurants de la zona. Sobretot si el local està ubicat just davant de la porta d'accés dels professionals. És el cas d'aquest cafè. Les botigues de roba del Born també han tret una mostra dels seus aparadors al carrer, per a tothom qui vulgui conèixer la moda que es pot comprar al barri. Tot i així, els comerços més tradicionals NO noten cap increment destacat de clients. Hostaleria i restauració són els sectors més beneficiats per l'impacte del 080. En l'última edició de la passarel·la barcelonina, van passar pel certament unes 30.000 persones. Una bona xifra d'assistents que als comerciants del Born els agradaria repetir com a mínim en aquesta primera edició al barri. Us ho ha explicat des del Born Francis Manzano.

Just davant de la porta principal d’El Born Centre Cultural s’hi han instal·lat sis vitrines amb maniquís vestits per 24 establiments del Born. S’hi pot veure el nom de la botiga, l’adreça i un petit mapa per arribar-hi. La intenció de l’organització del certamen és dinamitzar el comerç de la zona i fer arribar els visitants del 080 a les botigues del barri. Només fa unes hores que la passarel·la ha engegat, tot i que els botiguers diuen que no han notat un increment de vendes.

Hotels i restaurants del Born, plens

Els sectors més beneficiats per l’impacte econòmic del 080 són els hotels i els restaurants, sobretot els que són més a prop de l’antic Mercat del Born. Aquesta setmana els clients són models, dissenyadors i estilistes. Renate Siebenhofer, directora de K+K Hotel Picasso, assegura que mentre l’any passat per aquestes dates l’ocupació era del 30%, ara estan plens.