Desenes de persones han ocupat una oficina del banc Santander a Sants en protesta contra el desnonament de l’Aissa i la seva família, amb tres fills menors. El llançament està previst per a dimarts dia 22, però el Grup d’Habitatge de Sants s’hi ha volgut avançar per intentar trobar una solució negociada. A l’exterior de l’oficina, s’hi ha mantingut una concentració per pressionar la propietat.

L’entitat prohabitatge s’ha mostrat confiada que es pot arribar a suspendre el desnonament, ja que asseguren que la família té un informe de vulnerabilitat. Segons han explicat, a més, no poden accedir a la Mesa d’Emergència Social ni tampoc al programa Reallotgem, ja que es troben en situació administrativa irregular.

La família demana a la propietat que negociï un lloguer social. Tot i això, asseguren que, fins ara, no n’han obtingut cap resposta positiva i que, en canvi, els han ofert diners per marxar. En aquesta mateixa línia, fonts municipals afirmen que han intentat fer de mediadors en el cas, garantint el pagament de les quotes, tot i que l’empresa ho ha rebutjat.

Ocupació d'una oficina del Santander en protesta per un desnonament

Víctimes d’una estafa

Segons el Grup d’Habitatge de Sants, la família va pagar diners per entrar al pis, pensant que l’estaven llogant. En realitat, però, van pagar per entrar en un immoble ocupat, un fet que asseguren que desconeixien. Tot plegat, diuen, va ser fa tres anys, un temps durant el qual han continuat vivint a l’habitatge. Asseguren, a més, que han demanat poder pagar un lloguer però que mai no han pogut parlar amb la propietat real, sinó amb una empresa mitjancera. Ser víctima d’una estafa a l’hora d’aconseguir un habitatge no és un cas aïllat. De fet, aquest dijous es va fer públic el cas d’un noi estafat per entrar a viure en un local sense dutxa al Guinardó.

Els concentrats exigeixen una “solució definitiva per a aquesta família, tan arrelada al nostre barri”. La mobilització ha tingut el suport de diverses entitats i col·lectius del barri, entre les quals les escoles on van els infants, l’Escola Proa i l’Escola Arcàdia, així com també l’Escola Popular de la Bordeta i l’escola comunitària La Troca.

La data de llançament està fixada per a només 18 dies després que es desnonés una mare amb quatre fills menors a la Bordeta. Les entitats en defensa de l’habitatge temen que es repeteixi la situació d’aquesta família, a qui es va reallotjar lluny del barri on havien viscut durant anys.