Aquest dimecres han començat els treballs per transformar l’antiga residència de la Casa Bloc, a Sant Andreu, en pisos de lloguer social per a persones vulnerables. El projecte, que impulsa la Fundació Hàbitat3, preveu la rehabilitació de les dues plantes de l’antic geriàtric per a dones per fer-hi un total de 17 habitatges. Els col·lectius que hi aniran a viure són persones amb discapacitat, problemes de salut mental, sensellar en procés d’inserció, o bé, famílies que s’han quedat sense casa i necessiten un allotjament transitori.

Pisos d’una habitació per a una o dues persones

Les obres tenen un pressupost de 750.000 euros i s’allargaran entre sis i vuit mesos. Els pisos seran d’una habitació i seran per una o dues persones, amb un preu mensual d’uns 200 euros. Les entitats de la Taula del Tercer Sector i els Serveis Socials de l’Ajuntament seran els encarregats de fer la selecció de les persones que podran accedir en un d’aquests pisos de la Casa Bloc.

La Fundació Hàbitat3, impulsada per la Taula del Tercer Sector, treballa per aconseguir pisos que es puguin oferir en lloguer a preus molt baixos per a persones vulnerables. L’any passat va ser guardonada amb el premi d’Or dels World Habitat Awards, la millor iniciativa d’habitatge del món.