Centenars de metges interns residents (MIR) de tot Catalunya s’han concentrat aquest dimarts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per reclamar que es compleixin els descansos laborals que estableix la llei. La protesta s’ha fet en el cinquè dia de vaga d’aquest col·lectiu, que va començar la setmana passada, i que reclama millores tant formatives, com laborals i salarials.

El portaveu del comitè de vaga dels MIR, Àlex Mayer, xifra en un 90 % el seguiment d’aquesta nova jornada de vaga que qualifica d’“èxit rotund”. Mayer confia que aquest dimecres es puguin tornar a reunir, tant amb la patronal com amb l’Institut Català de la Salut per continuar negociant, després que la setmana passada no s’arribés a cap acord. Pel comitè de vaga és imprescindible que en aquesta taula de diàleg també s’hi sumi el Departament de Salut perquè, consideren, “la solució vindrà de la part política”.

Jornades de fins a 80 hores setmanals

Mayer denuncia que molts metges residents treballen fins a 24 hores seguides i que l’endemà han de tornar a la feina per visitar els pacients a la planta o, fins i tot, per operar. Els MIR també critiquen que fan més guàrdies que la resta de metges i que arriben a treballar fins a 80 hores a la setmana. “Acumules cansament i no rendeixes de forma òptima”, alerta Mayer.