“La restauració està apostant molt per aquest tram”, explica Marta Canut, presidenta de l’Associació Diagonal Barcelona. Per Canut, en aquests dos anys des que es va inaugurar la reforma de l’avinguda s’ha demostrat que la fórmula escollida ha estat un èxit. “Dels 50 locals buits que hi havia ja només en queden dos o tres, i molts establiments han canviat de mans o han fet reformes per renovar-se”, explica Canut. Assenyala, també, que se n’han vist beneficiats els carreres transversals, on també han obert multitud de nous negocis.

És el cas del passatge de Marimon, on pràcticament tots els negocis són de nova creació, amb el guardonat Celerí com a atractiu principal. Al cantó mar de la Diagonal, la reforma també ha estat acompanyada de nous veïns, com la Tunateca o la pizzeria El Racó. Segons Esteve Terrades, l’arquitecte responsable de la renovació, és la constatació que la seva proposta ha dinamitzat l’eix. “L’ampliació de les voreres laterals ha fet que el vianant camini molt més a prop del comerç i això ajuda”, assegura Terrades. “Fins i tot el cantó mar, que abans no tenia tanta tirada, ara està guanyant molt de pes”, afegeix.

Una altra mostra de la bona acollida de la reforma és la pujada del preu dels lloguers dels locals. L’any passat van créixer un 22 % i es van situar, de mitjana, en els 55 euros el metre quadrat mensuals, encara per sota, això sí, d’altres eixos com el de passeig de Gràcia o el de Portal de l’Àngel. Són uns preus atractius que, segons l’Associació Diagonal Barcelona, fan de l’actual un bon moment per instal·lar-s’hi. D’aquí a uns anys, asseguren, podrien ser molt més alts.