Les dissenyadores d’Upcycling van proposar als comerciants del Fort Pienc fer-se ressò de les condicions en què treballen moltes dones a l’Àsia en la indústria de la moda, i de seguida s’hi van sumar. Mentre preparen la desfilada, una de les organitzadores, Virginia Rondeel, explica que l’objectiu d’aquesta activitat és que la gent es pregunti qui ha fet la roba que porten i en quines condicions. Per posar-hi èmfasi, la desfilada serà de roba de segona mà, que assegura que és totalment sostenible.

Tot i que des del 2014 se celebra aquest dia a diferents països del món, al barri és la primera vegada que es fa. Per tirar-ho endavant compten amb molts voluntaris, també els models, com Pol Orrit, que ha decidit desfilar per contribuir al fet que la gent prengui consciència de les repercussions de la indústria de la moda; o Ricardo Barbeito, que creu que un en aquestes iniciatives s’hi ha de llançar de cap.

La desfilada tancarà aquesta setmana de la moda sostenible. Es farà divendres a partir de quarts de set de la tarda a la plaça del Fort Pienc i anirà acompanyada de diverses activitats i actuacions musicals. Serà el moment de veure on es fabrica i d’on ve la roba que portem.