El Dilluns de Pasqua, els padrins regalen la mona als seus fillols. Alguns, però, s’hi han avançat ja i, per tant, una altra tradició que torna, és la de mostrar els pollets més esguerrats. Es tracta d’aquelles figures més imperfectes o defectuoses que els fillols es troben per sorpresa en la seva mona i que ja compta amb tota una competició a través de les xarxes socials.

L’etiqueta #esguerratfest serveix per compartir i ensenyar els pollets més amorfes i ja hi ha diversos candidats al primer premi d’aquest any. Però aquesta tradició no és espontània, darrere hi ha l’Aina Soler, @bombolleta i la Marta Sánchez, @nenagamba. De fet, són elles les encarregades de decidir quins seran els pollets més esguerrats i que passaran a la fase final on els usuaris votaran per al millor-pitjor-.

Els pollets menys agraciats

Un clàssic que mai falla, és el del pollet terrorífic. La figureta té el cap girat com si acabés de protagonitzar la pel·lícula de l’Exorcista.

Una altra candidatura que segur que estarà en el podi, és el pollet-Gandalf. El personatge del mag de “El Senyor dels Anells” de J. R. R. Tolkien ja té un doble.

Altres usuaris també han compartit la fotografia de la seva mona amb una certa desil·lusió en descobrir que contenia plomalls, ous de xocolata però, sense pollets. Però no hauran d’esperar 365 dies per poder tornar a participar en un rànquing de les pitjors figures perquè, la tradició també té la seva versió pel Dia de Reis amb l’etiqueta #figuretademerda. Això sí, els protagonistes són les figuretes més surrealistes del tortell que poca semblança tenen amb Melcior, Gaspar i Baltasar.