Un any més, preus per a totes les butxaques. Si volem estalviar haurem d'optar pel salmó, el turbot o l'orada. Els que mantenen preu respecte a l'any passat són el lluç, el musclo o la cloïssa, entre d'altres. En canvi, els productes que pugen són el rap, els escamarlans o les angules. De mitjana tots els preus s'incrementaran un 3,5 % després de cinc anys de baixada. LEANDRO SERRA, president del Gremi de Majoristes del Peix "Tornem a estar a preus de la primera caiguda amb la crisi. Fa cinc anys era normalitzat i ara estariem al mateix preu del primer any de crisi, amb una baixada encara en relació amb un període de despiporre." A banda de guiar-nos pel preu també podem optar per seguir el menú que, com cada Nadal, han dissenyat els majoristes de la fruita i el peix de Mercabarna amb els estudiants del CETT. Abans de començar, el còctel de bloody marí, amb accent, perquè està fet de verdura i aigua de mar i s'acompanya d'una ostra. De primer plat la proposta és una amanida. I de segon llom de corball al vapor amb carxofes i cítrics. El postre és un mosaic de fruites. Els més petits també poden fer un àpat especial per festes amb crema i xips de verdures, calamars farcits i de postres, també fruita. I és que la fruita i la verdura té molta presència a les taules catalanes per Nadal. Els majoristes preveuen que les vendes s'incrementin un 10 % i no només al mercat interior. JAUME FLORES, president de l'AGEM "Volem donar una dada significativa. L'exportació pujarà en relació amb l'any passat un 4 i potser arribarà a un 5%." Els menús proposats per Mercabarna es repartiran a les parades de peix i fruita i verdura de tots els mercats de la ciutat.

Un any més, aquest Nadal hi haurà preus per a totes les butxaques. Si volem estalviar haurem d’optar pel salmó, el turbot o l’orada. Els que mantenen preu respecte a l’any passat són el lluç, el musclo o la cloïssa, entre d’altres. En canvi, els productes que pugen són el rap, els escamarlans o les angules. De mitjana tots els preus s’incrementaran un 3,5 % després de cinc anys de baixada.

A banda de guiar-nos pel preu també podem optar per seguir el menú que, com cada Nadal, han dissenyat els majoristes de la fruita i el peix de Mercabarna amb els estudiants del CETT. Abans de començar, recomanen el còctel de bloody marí, amb accent, perquè està fet de verdura i aigua de mar i s’acompanya d’una ostra. De primer plat la proposta és una amanida. I de segon llom de corball al vapor amb carxofes i cítrics. Les postres són un mosaic de fruites. Els més petits també poden fer un àpat especial per festes amb crema i xips de verdures, calamars farcits i de postres, també fruita. Els menús proposats per Mercabarna es repartiran a les parades de peix i fruita i verdura de tots els mercats de la ciutat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a