Fins a 7.000 tones de peix i marisc sortiran aquests dies de Mercabarna amb motiu de la campanya de Nadal. Els majoristes auguren un lleuger augment d’entre l’1 i el 2 % en el volum total de vendes en relació amb l’any passat. Entre les varietats tradicionals, el rap i el llenguado estan a preus més baixos que ara fa un any. En canvi, el salmó s’ha encarit per la disminució de les captures a Noruega, d’on provenen la majoria d’exemplars. El president del Gremi de Majoristes de Peix i Marisc de Mercabarna, Leandro Serra, recomana acudir als mercats perquè l’assessorament dels paradistes “ajuda a escollir un o altre producte i també la recepta més adient.”

Pel que fa als majoristes de fruites i verdures, el president Jaume Serra augura un creixement destacat de la venda de fruites vermelles, que estan de moda per elaborar salses, decorar postres o per menjar crues com a fruita. El gremi espera igualar la xifra rècord de vendes del desembre de 2015 amb 110.000 tones en només un mes. També es preveu un creixement important en la venda de verdures i hortalisses de proximitat, pel canvi en les tendències de consum dels compradors. Són els alls tendres, apis, carxofes, cols o porros, ara en plena temporada i de molt bona qualitat. D’altra banda, el raïm blanc d’Alacant serà més car que l’any passat, perquè la manca de pluges ha fet disminuir-ne la collita. Pinya, meló o cireres són altres fruites ja consolidades als àpats nadalencs.

Tallers ràpids i receptes de cuina saludable

Mercabarna ha presentat les previsions de vendes i productes d’aquest Nadal, en un acte en què s’han pogut fer tallers ràpids per conèixer com obrir i presentar una garoina o eriçó de mar -un marisc molt apreciat de l’hivern- i un altre taller sobre maneres de tallar i presentar la pinya, a càrrec de la xef Maria Espín. La presentació s’ha completat amb una nova campanya informativa sobre cuina saludable, que consisteix en el repartiment de 40.000 fullets amb propostes de menús saludables, que es podran trobar als mercats municipals.