JAUME COLLBONI tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "El que fem amb aquesta campanya paraigua és el foment del consum cultural, que la gent regali també cultura per Nadal, que els públics més familiars que normalment, durant el curs, no tenen tant de temps es posin al cap que també hi ha aquesta oferta viva durant les setmanes de Nadal. I en general el que volem fer amb això és fer créixer els públics que tenen hàbits culturals."

“Barcelona per Nadal és cultura”

és el nom que rep la campanya de comunicació de l’agenda cultural de la ciutat que l’Ajuntament farà durant les festes nadalenques. L’objectiu del govern municipal és potenciar el consum cultural dels ciutadans fins al 5 de gener. El consistori barceloní augmentarà i diversificarà els canals habituals de difusió dels espectacles. Per anunciar-ho s’utilitzaran 11 pantalles de LED dels quioscs de la Rambla, s’emetran anuncis a televisió i ràdio, es penjaran 1.100 banderoles, s’instal·laran 90 cartells a parades d’autobús i al carrer i se’n farà difusió a Twitter i el web barcelona.cat/barcelonacultura. També es volen promocionar els regals culturals com, per exemple, els abonaments anuals de teatre. El cost estimat de la campanya és de 200.000 euros.

La ballarina com a icona

La imatge escollida com a símbol de la campanya és la ballarina mecanitzada que va ser l’encarregada d’encendre l’enllumenat nadalenc el 24 de novembre. Aquesta figura és com una ballarina d’una caixa de música que evoca el món oníric i simbolitza els bons auguris de les festes. La ballarina estarà exposada a la plaça de Catalunya a partir del 17 de desembre. A banda de presidir l’espai i marcar l’inici i final de cada jornada, la figura serà l’encarregada de donar per finalitzada la cavalcada de Reis.

Recollida de somnis culturals

L’Ajuntament també farà campanya perquè els ciutadans expressin els seus somnis culturals per a l’any vinent. Els barcelonins poden mostrar els seus desitjos mitjançant l’etiqueta #SomnisCulturals a Twitter i presencialment al punt de recollida que s’habilitarà a la plaça de Catalunya.