Els llibreters de Gràcia reivindiquen el seu lema, que és ”La llibreria més gran de Barcelona”. Per això, han començat a sortir al carrer perquè els lectors els coneguin. Fins ara, organitzaven la fira de Sant Jordi i la de Nadal, però ara volen ampliar-les a quatre, una per cada estació de l’any. CECILIA RICCIARELLI, presidenta de l’Associació de Llibreters de Gràcia “Lo que estamos intentando que también en las plazas, poco a poco, tener una identidad, que se nos reconozca.” DOLORES RODRÍGUEZ, llibreria Luz de Lula “Passejar per les placetes i trobar-te una fira de llibres, sobretot són llibreries independents, llibreries petites, però totes amb una especialització diferent.” Al barri hi ha una trentena de llibreries. Cada una diferent. N’hi ha d’infantil, italiana, anglesa, d’història, d’aeronàutica o de segona mà. Per això, els llibreters creuen que junts són com una gran llibreria i volen organitzar una nit blanca de la lectura, com es fa a Itàlia. CECILIA RICCIARELLI, presidenta de l’Associació de Llibreters de Gràcia “Vamos a ver si conseguimos como hacer una fiesta, se hacen muchas para los comercios, pero a nosotros, los libreros, es otro ritmo, como una noche dedicada a la lectura, al acercamiento de los libros a los lectores.” L’entitat vol reimpulsar-se amb més activitats i aprofitant que Barcelona és ciutat literària. De moment, aquest diumenge es farà una nova edició de la Fira de Nadal a la plaça del Diamant, on participaran una desena de llibreries.

Gràcia

té una trentena de llibreries, per això els mateixos llibreters asseguren que totes juntes són la llibreria més gran de Barcelona.

El 2013 alguns d’aquests establiments es van agrupar en una associació i van publicar un mapa que visibilitzava la Vila dels Llibres. Per donar-se a conèixer van decidir sortir al carrer, primer amb la fira de Sant Jordi a la plaça de la Vila de Gràcia i més tard amb la de Nadal.

Ara, però, han decidit ampliar aquestes jornades a quatre a l’any, una per cada estació. L’objectiu és crear una identitat de les llibreries de Gràcia, que són moltes, petites i independents i diferents entre si, ja que cada una té una especialització. Hi ha llibreries infantils, italianes, angleses, japoneses, d’història, d’aeronàutica o de segona mà, entre d’altres.

Els llibreters també aposten per importar una idea italiana. Es tracta de la nit blanca de la lectura, que se celebra el mes de juny amb la idea d’acostar els llibres als lectors. Així ho explica la presidenta de l’Associació de Llibreters de Gràcia, Cecilia Ricciarelli: “A veure si aconseguim fer com una festa, se’n fan moltes per als comerços, però per a nosaltres, els llibreters, és un altre ritme.”

A més, no deixen de pensar en noves activitats aprofitant que Barcelona és ciutat literària. Amb aquest impuls esperen reactivar l’associació i donar a conèixer aquesta gran llibreria que hi ha a la Vila de Gràcia.

De moment, aquest diumenge es farà una nova edició de la fira de Nadal a la plaça del Diamant amb una desena de llibreries d’11 a 17 h.