El Mercat de Nadal del Llibre fa tres anys i la iniciativa literària va creixent. Aquest 2016, els assistents podran comprar les últimes novetats literàries de Sergi Pàmies, Carme Riera, Rosa Regàs, Empar Moliner o Màrius Serra i s’hi sumaran altres escriptors com Pilar Eyre, Sor Lucía Caram o Antonio Baños. De fet, és el primer any en què al mercat hi participen tants autors, més d’un centenar, ja que l’any passat n’hi va haver una setantena i en la seva estrena, 40.

La jornada ha organitzat una seixantena d’activitats literàries per a adults i infants, com per exemple, tallers d’escriptura, de poesia musicada o espectacles. A més, també hi ha llibreries especialitzades i hi participa l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Des de l’organització esperen que les 11 hores d’activitats facin superar les 6.800 persones que van assistir-hi en l’edició anterior. Pretenen reunir més de 10.000 assistents per posar en contacte lectors i escriptors amb l’objectiu de compartir, també a l’hivern, una cita literària.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm commemora els aniversaris literaris

Cada sala de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm s’ha rebatejat amb un nom d’un escriptor per commemorar els diversos aniversaris literaris d’aquest 2016. S’hi pot trobar la sala Montserrat Roig, amb motiu dels 25 anys de la seva mort; la sala William Shakespeare, que fa 40 anys que va morir; la sala Charlotte Brönte, que va néixer fa 200 anys, o la sala Roald Dahl, per recordar el centenari del seu naixement. En aquestes mencions també s’hi suma l’escenari Ramon Llull a la plaça del Llibre, amb motiu dels 700 anys de la seva mort.