El Sindicat d’Habitatge del Raval reclama que l’expropiació de pisos buits d’entitats financeres sigui habitual i no es quedi en un fet aïllat. Ho demana arran de l’expropiació temporal que l’Ajuntament va executar divendres en un pis del carrer de Palerm, al barri de Sant Adrià del Besòs, la primera actuació que es fa d’aquesta tipologia contra una entitat bancària.

El sindicat reclama més “autoritat política” per convertir en solucions d’habitatge per als més vulnerables els casos que, com el del carrer de Palerm, es podrien expropiar de manera imminent. Elena Martín, portaveu del sindicat demana que el consistori “tingui la mà ferma, i expropiï tots els pisos que hi ha buits, pisos que estan llogats il·legalment”.

A l’estiu la problemàtica de l’habitatge pot empitjorar

Aquesta entitat de veïns, que es reuneix setmanalment per abordar qüestions que preocupen el veïnat, alerta també que el problema de l’habitatge al districte pot empitjorar durant les pròximes setmanes. “Tenim un problema de nens que es busquen la vida al carrer, a Ciutat Vella. Aquest estiu es preveu l’arribada de 5.000 menors no acompanyats més. No hi ha recursos, de fet s’estan estancat els recursos que hi ha”, comenta Joan Suqué, portaveu de l’entitat.

Demanen que el consistori implementi, d’una vegada per totes, mesures més dràstiques per tal que els veïns puguin continuar vivint al barri en un moment en què la gentrificació, la inseguretat i els preus dels lloguers, asseguren, els estan pressionant més que mai.