Assemblea Nacional Catalana

(ACN) L’Assemblea Nacional Catalana ha aprovat aquest diumenge un nou full de ruta en què reclama la declaració unilateral d’independència (DUI) en cas que les coalicions electorals assoleixin més de la meitat dels vots en unes eleccions al Parlament de Catalunya.

Més d’un miler de persones s’han reunit a la Tarraco Arena en la setena assemblea general ordinària de l’ANC. A l’equipament s’hi han penjat estelades gegantines i cartells reivindicatius, i s’han cridat consignes de llibertat i d’independència. També s’ha tingut un record per a Carme Forcadell i Jordi Sànchez, que es mantenen en presó preventiva i estan sent jutjats al Suprem.

L’acte ha arrencat amb una salutació del Consell de la República, encapçalada per l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Acompanyat dels exconsellers a l’exili, Puigdemont ha agraït a través d’un vídeo la tasca de l’entitat i el suport que reben els “presos i els exiliats”. Puigdemont ha assegurat que no es rendiran, ja sigui des del Tribunal Suprem o des de l’exili.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha parafrasejat Antoni Rovira i Virgili i ha recordat que amb l’1-O Catalunya va conèixer la “cara més fosca” de l’Estat. Bargalló ha reivindicat la “perseverança” de les institucions i el “compromís” de la ciutadania tant l’1-O com el 3-O.

“El nostre camí el tenim clar: democràcia, urnes, drets, llibertat, mobilització, alliberament dels presos i retorns dels exiliats. Un embat continu i demostrar cada dia en cada contesa la nostra hegemonia, la transversalitat de l’independentisme és la nostra màxima fortalesa i la llavor d’aquesta hegemonia”, ha subratllat el conseller.

Per primer cop, s’havia previst que els socis de l’entitat votessin a través d’una aplicació de telèfon mòbil per donar agilitat a la jornada. Tot i això, el sistema telemàtic no ha funcionat com s’esperava i ha calgut votar de forma manual, la qual cosa ha comportat un retard afegit.